AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_12a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_11a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_03a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_05a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_08a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_07a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_06a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_09a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_10a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_01b
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_04a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_12a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_11a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_03a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_05a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_08a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_07a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_06a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_09a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_10a
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_01b
AMBIENT - porocne M - ZAPS 2014_04a

Wedding halls at Ljubljana Castle

  • YEAR : 2013
  • LOCATION : Ljubljana, Slovenia
  • CATEGORY :
  • CREATIVE DIRECTOR :
  • VISUALIZATION :

The wedding halls at the Ljubljana Castle were built in 1979-82. Thirty years later, they were in need of an upgrade.

The fresh interiors focus on the location, that is, the visual inclusion of the castle’s historical setting into the hall’s events. This was made possible by using contemporary materials and technological procedures. The light and transparency brought new freshness into the space. The façade envelope of the courtyard extension is therefore entirely glazed, which also provides greater neutrality of the intervention in the courtyard’s historical space.

The floor is divided into two halls by two acoustic walls, sawtooth-shaped in the ground floor view, which are designed so that their glazed sections enable visual contact with the courtyard.

The acoustic wall coating perforation was made by means of pattern-changing laser cutting. The pattern was designed with a computer method in which one equation is being experimented with, using various parameters.

The old spherical crystal chandelier was recycled into three contemporary chandeliers in which every crystal carries its own LED providing enhanced shine. The terrazzo floor features implanted light fibres providing dot lights designed to emphasis the ceremonial atmosphere.

YEAR

2013

LOCATION

Ljubljana, Slovenia

SHARE PROJECT